نادر مشايخي، آهنگساز و رهبر اركستر با تأييد ساز و كار تازه دفتر موسيقي در زمينه تسهيل مجوز براي موسيقي كلاسيك و دستگاهي به فارس گفت: به نظرم همه موسيقيها بايد مجوز داشته باشند مگر اينكه آن قطعه تبليغ ضد نظام و سياسي باشد يا عرف اجتماعي را رعايت نكرده باشد.
وي مدعي شد: من آدمي نيستم كه بخواهم از خودم تعريف كنم و يا به خودم منيّت ببخشم ولي فكر ميكنم آنها نبايد به من مجوز بدهند بلكه من بايد به آنها مجوز بدهم! فرآيند گرفتن مجوز دارد، آزاردهنده ميشود و اين به هيچ عنوان درست نيست. اساساً چنين موضوعي نبايد مزاحم موسيقي باشد؛ مگر غيرعرف و ضدنظام باشد.
اين هنرمند همچنين در مورد رويكرد تازه معاونت هنري درباره استفاده از موسيقي هاي مذهبي توضيح داد: من بيش از ۳۰ سال در ايران نبودم ولي وقتي به خودم مراجعه ميكنم، هنوز به ارزشهاي مذهبي معتقدم و يا مثلاً ارزشهاي امام حسين(ع) در روز عاشورا براي من يك معيار است. در نتيجه اجراهايي با رويكردهاي مذهبي به همان مقدار موسيقيهاي ديگر ارزشمند است و بايد بيش از پيش به آن پرداخته شود.
او اضافه كرد: در كل يك واقعيتي وجود دارد كه ما از آن بي خبريم، آن هم اينكه اصلاً هدف و تكليف موسيقي سرگرمي نيست، بايد چيزي به مخاطب بدهد كه با خودش بردارد و ببرد. بايد زندگياش را عوض كند، آن وقت موسيقي است!
به گزارش فارس، تابستان گذشته بود كه دفتر موسيقي وزارت ارشاد اطلاعيهاي را مبني بر آغاز تغييرات در ساز و كار تخصصي اين دفتر، منتشر كرد كه در يكي از بندهاي آن آمده بود: "در سه حوزه موسيقي بيكلام اصيل و دستگاهي ايران، موسيقي بيكلام نواحي و موسيقي بيكلام كلاسيك، آثار كليه آهنگسازاني كه حداقل دو بار موفق به كسب مجوز دفتر موسيقي براي آلبوم و يا اجراي صحنهاي شده باشند، از بررسي شوراي موسيقي بينياز خواهد بود. كيفيت گروههاي موسيقي اجراكننده آثار بيكلام سه حوزه يادشده، نيز به شرط آنكه مشخصات گروه در دفتر موسيقي ثبت شده، حداقل دوبار مجوز اجراي صحنهاي گرفته و تركيب آن نيز ثابت مانده باشد، نياز به بررسي در شوراي موسيقي نخواهد داشت. در صدور مجوز براي آثار آهنگسازان ياد شده و گروههاي واجد شرايط، صرفا مستندات اداري اخذ و روند بررسيهاي ديگر در زماني كوتاه اعمال خواهد شد."